Poročilo: 4. drameljsko kolesarsko druženje

Sledi standardno poročilo: statistika, nestatistika, zemljevid prevožene trase s fotografijami in višinski profil :-)

Najprej nekaj statistike: bilo nas je 8.  V čast si štejemo, da nas je obiskal tudi načelnik Komisije za turno kolesarstvo (KTK) pri Planinski zvezi Slovenije, Jože Rovan. Prevozili smo 29km v 4h in 20 minutah, kar je naneslo, da smo imeli povprečno hitrost 6,6 km/h,  ni slabo za kolo :-) Pa še to: naredili smo skoraj 1000 višinskih metrov, če smo že vozili traso Drameljskih 1000 (ker smo bili majhna in fleksibilna skupina smo si lahko privoščili nekaj prečk in se izognili asfaltu ter izpustili obisk najvišje točke – kmetije Kumšek).

In še nekaj nestatističnih: Po startu izmed Okrepčevalnice Čater in cerkve Sv. Marije Magdalene smo zavili v Laze po gozdni poti, ter iskali stranske ceste, kolovoze in gozdne poti ter samo na koncu malce popustili asfaltu, da smo prišli na vrh Uršule. Popili ledeni čaj (hvala Planinskemu društvo Dramlje), si ogledali našo planinsko postojanko – tako na hitro – in se potem po severni strani Uršule, po lepi poti spustili v Pletovarje. Pot smo nadaljevali do Vodul, kjer smo krenili na traso Drameljskega planinskega pohoda vse do Grušc – vendar v nasprotni smeri pohoda. Zadnjih nekaj metrov smo morali kolo potiskati, saj smo ugotovili,  da je lažje peš. Iz Grušc smo se spustili proti Špitaliču, nekoliko zahodno od vasi in smo pot nadaljevali kar do Žičke kartuzije. Ogled smo izpustili, a smo si pribeležili, da bi si jo bilo smislno ponovno ogledati, saj je vsako leto dodana kakšna novost v postopku prenove. Pot smo nadaljevali po makadamu proti Straži, vendar smo že na prvem ovinku skrenili desno v gozd, kjer smo se lepo v senci in prijetni poti povzpelina Slemene. Dodali smo še nekaj vzpona po novo asfaltirani cesti (kmalu se bomo lahko po vseh naših hribih vozili s specialkami*), da smo dosegli izhodiščno točko za najdaljši spust na trasi – nekaj več kot 2 km. Dodali smo še kratek vzpon na Hrastnik in kilometer dolg spust v Griljčev graben. Vzpon v Marija dobje, spust v Jarmovec in dodali smo še prečko do bolnice Zima (hvala Matic za vodenje). Na žalost smo bili prehiri za veselico krajevne skupnosti Blagovna, katera se je odvijalla v večernih urah pri bolnici Zima. Nazaj na izhodišče smo se ponovno vrnili skozi Laze tokrat po asfaltu. Pivo na cilju je bilo prav prijetnega okusa :-)

Hvala Matjažu, Maticu za pomoč pri vodenju in Jocu za strokovni nadzor :-)

Trasa je res bila težja, a upam, da nas bo na prihodnji jesenski težji turi več, vsaj polovica spomladanske. Sicer pa smo se na izletu imeli dobro, podebatirali, izmenjali izkušnje in se držali vseh lastnosti tuno kolesarskih izletov!

 

Kolesarski pozdrav,

Boštjan

 

*specialke = kolesa z zelo tankimi gumami in pod zelo močnim tlakom  – tudi do 10 barov, ponavadi jim rečemo tudi cestna kolesa

 

 

**pot na zemljevidu je malce krajša, ker sem poenostavil linijo vožnje – GPS mi je posnel skoraj 9000 točk.

*** očitno sem premalo fotografiral :-(

 

Še nekaj fotografij Jožeta Rovana!

1,800 total views, 1 views today

Posted in kolesarjenje, Poročila s kolesarskh podvigov